Loading dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Program na Bonistri – Dnevi odprtih vrat zeliščnih kmetij in vrtov Istre

18.06.2022 - 19.06.2022

dnevi odprtih vrat 2022

Pride čas, ko se dolina reke Dragonja obarva v pisane barve različnih divjerastočih rastlin. Vedno več se nas tudi odloča za gojenje avtohotnih zelišč Istre, kjer prednajčita vijolična barva sivke in rumena barva laškega smilja. Nikoli nam ne zmanjka zelene, ki je odta v lovorju, rožmarinu, melisi, žajblju,…kjer se prepletajo tipični vonji mediterana.

V sklopu dogodka Dnvi odprtih vrat zeliščnih kmetij in vrtov Istre smo na zeliščnem posestvu Bonistra za vas pripravili program aktivnosti, kjer vam obljubljamo veliko dišečega, zanimivega, strokovnega, predvsem pa lahkotnega druženja med ljubitelji narave in predvsem hidrolatov in eteričnih olj!

 

Dopoldne v soboto in nedeljo (18. in 19. junija) bomo najprej nabirali sivko (lat. Lavandula angustifolia) in jo tudi takoj zdestilirali v profesionalnih parnih kotlih namenjenih za pridobivanje eteričnih olj in hidrolatov Alchemia Solutions – izvedba Jana Bergant iz Bonistre.

Začetek ob 10.00 do okvirno 13.00 – bodite primerno (športno) oblećeni in obuti!  Vzemite s sabo rokavice, škarje, če jih imate. Vzemite kakšo pokrivalo. Sivka je cvetoča in okoli nas bodo čebele, čmrlji,…

Lahko boste tudi nabrali svoj šopek sivke in ga odnesli s seboj!

 

Popoldne pa bomo v soboto pri Bonistri gostili priznano Metko Ternjak Gomboc, ki nas vodila in učila izdelati dišeče sivkine izdelke. Metka je velik praktik in z obilico znanja in izkušenj boste lahko udeleženci izdelali tri izdelke: negovalno sivkino mazilo, dišečo vrečko in filcane kroglice, ki jih boste nanizali v barvito in dišečo zapestnico.

Program z Metko v soboto 18.6.:

Začetek 16.00: Sivkine dišeče delavnice z Metko: delavnica negovalno sivkino mazilo za poletne dni, ki ga boste odnesli s seboj skupaj z recepturami. Cena:16€. Nadaljevali bomo z izdelavo polstenih (filcanih) kroglic iz ekološke volne, ki jih bomo odišavili s sivko. Vsak dobi za domov tudi vrečico mikane volne, da si lahko izdelate še več kroglic (za zapestnico, verižico, ali dišeče kroglice za omaro). Cena : 8€ Tretji izdelek pa bo dišeč sivkin mošnjiček za v omaro ali dišeči mošnjiček za kopanje. Cena 5 €. Potrebne so predhodne prijave! Število mest je imejeno. Izdelava dišečih kroglic in mošnjičkov je primerno tudi za otroke. Cena vseh treh delavnic skupaj je 25 €. 

 

 

V nedeljo poopoldne pa boste imeli enkratno priložnost, da skupaj s Saro Bičič iz Sensitivity and beauty, skozir različne masažne tehnike uporabite hidrolate na obrazu, telesu, nogah in pri ustni negi. Sara je profesionalna maserka z velikim občutkom za ljudi, ženstvena in pozorna na vsak detajl, ko gre za sprostitev in nego.

Program s Saro v nedeljo 19.6.:

18.00 – 19.30: Face & soul delavnica s Saro Bičič. Masaža obraza – self care, uporaba hidrolatov, dihalne tehnike, .. Obvezna predhodna prijava, cena: 27 € z vključenim 100 ml svežega hidrolata sivke. Število oseb je omejeno – največ 10 oseb.

 

Vabimo vas, da se čimprej prijavite na posamezne aktivnosti preko e-maila na jana@bonistra.si

 

Cel dan: samostojni pohod Od sivke do sivke (cca. 2 h): krožna pot od Sv. Štefana (Zeliščno posestvo Bonistra) do Sv. Duha (Kmetija Grbec). Če imate voljo in se želite prepričati, kako sta si sivki pri Bonistri in pri kmetiji Grbec različni, vas vabimo na lep pohod! Vstavite samo obe lokaciji v vaš Google maps in izberite pot. Obljubimo, da bo pohod nepozaben in aromatičen!

 

Lokacija dogajanja pri Bonstri:

Zeliščno posestvo Bonistra (podere/herbal estate)
Krkavče 131b, 6274 Šmarje
Jana Bergant, +386 (0)41858978
jana@bonistra.si
www.bonistra.si

sobota, 18. junij 2022 nedelja, 19. junij 2022
10.00- 13.00: žetev sivke in destilacija z Jano (prijave niso potrebne, brezplačno).

16.00: Sivkine dišeče delavnice z Metko: delavnica negovalno sivkino mazilo za poletne dni, ki ga boste odnesli s seboj skupaj z recepturami. Cena:16€. Nadaljevali bomo z izdelavo polstenih (filcanih) kroglic iz ekološke volne, ki jih bomo odišavili s sivko. Vsak dobi za domov tudi vrečico mikane volne, da si lahko izdelate še več kroglic (za zapestnico, verižico, ali dišeče kroglice za omaro). Cena : 8€ Tretji izdelek pa bo dišeč sivkin mošnjiček za v omaro ali dišeči mošnjiček za kopanje. Cena 5 €. Potrebne so predhodne prijave! Število mest je imejeno. Izdelava dišečih kroglic in mošnjičkov je primerno tudi za otroke. Cena vseh treh delavnic skupaj je 25 €. 

Cel dan: samostojni pohod Od sivke do sivke (cca. 2 h): krožna pot od Sv. Štefana (Zeliščno posestvo Bonistra) do Sv. Duha (Kmetija Grbec).

10.00 – 13.00: žetev sivke in destilacija z Jano (prijave niso potrebne, brezplačno).

18.00 – 19.30: Face & soul delavnica s fascialist Saro Bičič. Masaža obraza – self care, uporaba hidrolatov, dihalne tehnike, .. Obvezna predhodna prijava, cena: 27 € z vključenim 100 ml svežega hidrolata sivke. Število oseb je omejeno – največ 10 oseb.

Cel dan: samostojni pohod Od sivke do sivke (cca. 2 h): krožna pot od Sv. Štefana (Zeliščno posestvo Bonistra) do Sv. Duha (Kmetija Grbec).

 

Parkirajte na parkirišču, kjer bo označeno on cesti.

Na posesti Bonistra imamo tudi psičko Jackie in dve muci.

Izdelke, ki jih boste lahko kupili: hidrolati in eterična olja Bonistra, glineni izparilniki,…

Na lokaciji sprejemamo plačilne kartice!

 

Program in vsebina celotnega dogodka Dnevi odprtih vrat zeliščnih kmetij in vrtov Istre

Podrobnosti

Začetek:
18.06.2022
Zaključek:
19.06.2022

Organizator

Bonistra d.o.o.
Phone
0038641858978
Email
info@bonistra.si
Poglej Organizator spletno stran

Prizorišče

Bonistra
Krkavče 131 B
Šmarje, 6274 Slovenija
Phone
041858978
Poglej Prizorišče spletno stran

Dodaj odgovor

Your email address will not be published.

Dodaj odgovor

Your email address will not be published.