Bonistra za vas pripravlja izobraževalne dogodke, delavnice, tečaje in tudi dogodke druženja, kjer v vsebine vključujemo predvsem hidrolate in druge elemente narave povezane z njimi. Večina dogodkov se odvija pri Bonistri, čudoviti majhni pristni istrski kmetiji v dolini reke Dragonje.

OKVIRNE VSEBINE DOGODKOV:

  1. DESTILACIJA ZELIŠČ IN AROMATIČNIH RASTLIN

Prikaz je vsem tistim, ki bi želeli spoznati osnove destilacije predvsem za pridobivanje kvalitetnih hidrolatov. Destilacija poteka na profesionalnih parnih kotlih Alchemia Solutions.

Potek prikaza:
– priprava rastlinskega materiala – limoninih olupkov
– priprava vode
– predstavitev posameznih delov destilatorja
– destilacija zelišča
– separacija hidrolata
– kako s hidrolatom ravnamo, skladiščimo,…
– predstavitev izbora hidrolatov in eteričnih olj.

Okvirna cen z malo pogostitvijo in hidrolatom za seboj je 50 eur/osebo.

2. SPOZNAJMO HIDROLATE

Delavnica je namenjena za vse, ki bi želeli bolje spoznati različne vrste hidrolatov. Od tega, kako hidrolat pridobimo, do načinov uporabe in namen uporabe vsakega hidrolata posebej.

Vsebina delavnice je še v teku. Delavnica bo zelo praktična, se pravi, da bomo pripravljala in poskušali različne načine uporabe (tonik, ustna vodica, kopeli, obloge,…).

Delavnica se bo odvijala izključno zunaj.

Okvirna cena delavnice je 50 EUR/osebo.

3. SELF-CARE GUA SHA OBRAZA S HIDROLATI

Delavnico organizirava skupaj z mag. Saro Bičič, in sicer Učenje masaže obraza z gua sha ploščkom, spoznavanje blagodejnih lastnosti hidrolatov in kulinarične dobrote bodo poskrbele za nepozabno doživetje v znamenju ljubeče skrbi zase.

Za okvirno ceno pošljite povpraševanje na jana@bonistra.si

4. SKUPAJ USTVARIMO DOGODEK PO VAŠIH ŽELJAH!

Bonistra tudi rada ustreže vašim željam, tako da nas lahko za dogodek oblikovan po vaših željah kontaktirajte na jana@bonistra.si ali pokličite na 041 858 978.

Veseli pa bomo tudi, če nas povabite v goste.

Jana B.